Docenten

Een groep enthousiaste en bevlogen docenten, gepassioneerd over de natuur en zij delen dit graag met jou! Hieronder zie en lees je wie dit zijn. Iedere docent heeft zijn/haar eigen vakgebied en samen vormen zij de Natuuropleiding.

Monique Könings

Opleidingscoördinator

Monique miste een basisopleiding over de natuur en begon er zelf een: Natuuropleiding! Zij had een duidelijk beeld van de opleiding en zocht naar de meest enthousiaste, sprankelende en kennisrijke Natuurdocenten om dit vorm te geven. Zij zal je als eerste welkom heten en beantwoord graag eventuele vragen!

www.natuuropleiding.nl

Annette Beerens

Natuurcoach

Annette is puur, stoer en wijs. En nog veel meer natuurlijk. Geboren in Canada, gewerkt in Zwitserland en inmiddels alweer heel wat jaren natuurcoach in Nederland. Samen met jou onderzoekt ze de plek van de mens. Waar staat deze? Waar sta jij?

www.newnaturecoaching.nl

Daniel Versteegh

Schaapherder

Daniel is schaapherder. En mindfullness trainer. Vanuit die combinatie heeft hij Schaapfulness bedacht: een uniek programma waarin je niet alleen óver de schapen leert, maar ook ván de schapen. Gegarandeerd beleef je een bijzondere dag waarna je ontspannen naar huis zult gaan.

www.schaapfulness.nl 

Foto: Mark van Welzenis

Elze Polman

Docent dieren

Komt Elze je bekend voor? Dat zou zomaar kunnen! Zij is onze BDV'er! Oftewel...onze Bekende DierenVriendin! Op social media heeft zij een grote groep trouwe volgers, ze was o.a. bij koffietijd en opende wildopvang Avolare. Zij verzorgt op vrolijke wijze onze dierenlessen voor zowel volwassenen als ouder-kind. 

www.elzesdierenwereld.nl

Jasper Timmermans

Docent bushcraft

Overleven in de natuur met amper iets op zak, dat kan Jasper! Zo heeft hij in Zweden geleefd met niet meer dan vier basisspullen. Hij vertelt er graag over en leert je de basiskneepjes.

www.jaspertimmermans.nl

Jeroen Heindijk

Docent bomen

Jeroen is onze bomenman. Een boom van een vent, maar ook een bomenkenner pur sang. Al jaren verzorgt hij bostochten. Na een bostocht met Jeroen zul je met andere ogen naar bomen gaan kijken!

www.bostochten.nl

Katja Wezel

Docent (on)kruid en wildplukken

Katja neemt je mee in haar wereld vol kruiden. Met een twinkeling in haar ogen verteld ze wat zij als vanzelfsprekend leerde van haar oma. Na haar les kijk je écht anders naar (on)kruid in en om je tuin, beloofd! 

www.wilderlust.nl

Marnix Schuimer

Wandelcoach

Opgegroeid in de Zuid-Limburgse Heuvels en geboeid door het vak aardrijkskunde weet Marnix als gids en wandelcoach je mee te nemen naar andere tijden. Voor een flinke wandeling draait hij zijn hand niet om en hij neemt je graag mee op pad!

 

Mischa van der Hout

Ecoloog en natuureducator

Mischa is onze wandelende encyclopedie, zoveel als hij weet! Hij zet zich in voor de allerkleinsten: insecten, reptielen en amfibieën. Minder bekend en minder geliefd, maar pas op! Je gaat er nog van houden…

www.hikingviking.nl

Wendela Copijn

Docent edelstenen en mineralen

In de wereld van edelstenen en mineralen is Wendela een begrip. Met haar winkel in Zeist omringd zij zich met haar geliefde stenen en weet zij door middel van workshops en cursussen vele mensen te boeien!

www.karbonkel.nl

Guido Krijger

Docent water - de zee

'Duik' in de wereld van water! Guido neemt je mee als ware zee-minnaar. Hij is opgegroeid aan zee(land) en ook zijn studies gingen over water. Je kunt hem regelmatig in zijn zeekajak voorbij zien peddelen, of (het hele jaar rond!) zwemmend in zee. 

 

www.outdoorinspiration.nl

Werkgroep Wolf Nederland

Niet één Natuurdocent, maar een hele groep! Met Werkgroep Wolf Nederland hebben wij een bijzondere samenwerking, omdat zij bestaan uit een grote groep enthousiaste vrijwilligers die zich verdiepen in de wolf en op genuanceerde wijze informatie willen verspreiden. De discussie over de wolf mag er zijn, daar hebben wij ook niet één pasklaar antwoord op, maar informatie over de wolf zelf, dát kunnen we natuurlijk wel geven!

www.werkgroepwolf.nl

Yoke de Wilde

Docent natuurvolkeren en rituelen

Wanneer Yoke begint te vertellen over haar levensverhaal zul je al snel op het puntje van je stoel gaan zitten. Zo ging ze op reis naar de Indianen, later naar de Aboriginals en volgde een studie Keltische natuurfilosofie. Na het opdoen van veel levenswijsheid werd zij natuurcoach en ontwikkelde zij de BLOEI-methode©, geïnspireerd door de wijsheid van natuurvolkeren.  

www.smaragd-coaching.nl

Youri Jongkoen

Docent ‘andere kijk op de natuur’

Youri is onze natuur-influencer! Bekend door zijn enthousiaste vlogs, blogs en video’s weet hij vele volgers te boeien. Met zijn achtergrond in de communicatiewereld weet hij als geen ander hóe je de natuur kunt vastleggen en overbrengen.

www.natuurmetyouri.nl