Natuuropleiding
Natuuropleiding bovenrand

De jaaropleiding

Natuuropleiding - De jaaropleiding

Wil je meer leren over de natuur, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of ben je juist actief in de natuur, maar weet je er nog niet zoveel vanaf? Dan is onze jaaropleiding een mooie start! Laat je beeld los van een ‘gewone’ opleiding. Wij doen het graag nét even anders. Zo kiezen wij ervoor om onze lessen buiten aan te bieden en zijn ze ervaringsgericht.

De lessen zijn afgestemd op de seizoenen en het natuurrijk dat we in die periode centraal stellen. In de lente zijn dat mineralen, in de zomer planten, in de herfst dieren en in de winter mensen.

Aan het einde van de opleiding heb je een breed beeld over de natuur en is duidelijk dat alles met elkaar samen hangt, inclusief jijzelf. 

Natuuropleiding - Jaaropleiding - Mineralen

Mineralen

Introductie - ‘Kennismaken’ / Stenen en Sterren (namiddag - avondles) / Wandeling door de tijd / Bodemleven / Water - De zee (weekend icm zeewier)
Natuuropleiding - Jaaropleiding - Planten

Planten

Zeewier (weekend icm water - de zee) / (On)kruiden / Bushcraft / Bomen / Paddenstoelen
Natuuropleiding - Jaaropleiding - Dieren

Dieren

Zoogdieren - wild / Vogels / Waterdieren / Insecten - Reptielen - Amfibieën / Wildopvang Avolare
Natuuropleiding - Jaaropleiding - Mensen

Mensen

De fysieke mens / Zingeving en menszijn / Natuur in de stad / Natuur & ik / Afronding jaaropleiding

Praktisch

Lessen

De lessen staan gepland op donderdag of zaterdag van 10.00 uur - 16.00 uur en zijn gemiddeld 2x per maand. In totaal zijn er 20 lessen. We houden de schoolvakanties aan. In het rooster kun je alle actuele lesdata vinden en eventuele afwijkende dagen/tijden.

Locatie

De lessen van Natuuropleiding zijn zoveel als mogelijk buiten, daar waar je de natuur het beste kunt beleven. We gaan naar verschillende locaties, om zo de diversiteit in ons land en aan natuur te laten zien. In het rooster kun je de verschillende locaties zien. Uiteraard ontvang je gedurende de jaaropleiding de exacte locaties en eventuele routebeschrijvingen. Omdat sommige locaties wat verder weg zijn, zien we dat onze deelnemers onderling afspraken maken over het vervoer of er een weekendje weg van maken.

Toelating

Iedere volwassene met interesse in de natuur kan deze opleiding volgen. De lessen zijn laagdrempelig. We verwachten geen voorkennis, en als je deze wel hebt is dat alleen maar mooi meegenomen!

Investering

De Natuuropleiding kost € 1.850,- inclusief 21% BTW. Hiervoor krijg je 20 inspirerende lesdagen inclusief bevlogen docenten en een certificaat van deelname aan het einde van de opleiding. De lunch verzorgen we met elkaar. Het is niet mogelijk om lessen los of digitaal te volgen, daarmee zou de essentie van de opleiding verloren gaan.

Inschrijven

Enthousiast? Top! Je kunt je hier inschrijven!
Ja, ik doe mee!

Natuuropleiding: Mensen buiten bij zee
Natuuropleiding: Kikker op hand
Natuuropleiding: Mensen buiten
Natuuropleiding: Salade van bloemen