Natuuropleiding
Natuuropleiding bovenrand

Masterclasses

Natuuropleiding - Masterclasses

Bij Natuuropleiding kun je ook aan van onze masterclasses deelnemen! Hiervoor hoef je niet persé eerst de jaaropleiding te hebben gevolgd. Hieronder kun je ons actuele aanbod vinden. 

Onze masterclasses
 

Wolven

De wolf is teruggekeerd en dat gaat gepaard met veel emoties! Die mogen er zijn, maar wij willen vooral eens meer weten over die wolf. Hoe leeft die? Wat betekent de terugkomst? En praktisch: wat als je er een tegenkomt?

Zo konden we nog veel meer vragen bedenken. En daarom hebben we een prachtig programma bedacht (vinden wij ;-) ) waarbij je vanuit verschillende invalshoeken meer leert over de wolf.

  • Dag 1 Op bezoek bij een schaapsherder. Hoe is de terugkomst van de wolf voor hen? Hoe gaan zij hiermee om en voor welke uitdagingen zijn zij komen te staan? We gaan meehelpen met het opzetten van wolfwerende hekken en het werken met de schaapskudde met beschermingshonden.
  • Dag 2 'In het spoor van de wolf'. We gaan naar de Veluwe op zoek naar sporen en leren meer over het leven van de wolf in het wild. 

De lunch verzorgen we met elkaar met een shared picknick. 

Datum: coming soon!
Locatie: Drenthe - Veluwe
Prijs: € 198,00
Docent: Werkgroep Wolf Nederland

Stikstof

Stikstof. Je hoort of leest er dagelijks over. En vaak in negatieve zin. Maar wat is stikstof nou eigenlijk? Is dat ook niet waar je moleculair mee kan koken? En waar de doktersassistente een wratje mee aanstipt? 

Deze module is in de maak in samenwerking met Wageningen University. Op een neutrale, laagdrempelige én aantrekkelijke manier willen we je laten kennismaken met stikstof.

Ben jij nieuwsgierig aangelegd en wil je ook meer leren over stikstof? Houd dan de website en socials in de gaten voor de data!

Datum: coming soon!
Locatie: Ntb
Docent: Monique Könings
Natuuropleiding: Twee herten in de natuur
Natuuropleiding: In de natuur met een schepnet kijken naar de vangst
Natuuropleiding: Mensen buiten op steenstrand uitleg
Natuuropleiding: Kikker op een hand