Natuuropleiding
Natuuropleiding bovenrand

Het team

Natuuropleiding - Het team

Een groep enthousiaste en bevlogen docenten, die hun passie over de natuur graag met jou delen! Iedere docent heeft zijn/haar eigen vakgebied en samen vormen zij Natuuropleiding. Hieronder zie en lees je wie wij zijn!

Natuuropleiding - docent: Monique Könings

Monique Könings

Opleidingscoördinator

Monique is het gezicht achter Natuuropleiding. Ze miste een basisopleiding over de natuur en begon er daarom zelf een! Met een sterke visie op onderwijs was al snel helder hoe Natuuropleiding eruit moest komen te zien: niet alleen vanuit het hoofd, maar vooral vanuit het hart! Als oprichter en kartrekker van Natuuropleiding coördineert zij de jaaropleiding en modules. Zij zal je als eerste welkom heten en beantwoordt graag eventuele vragen!

www.instagram.com/herboristmonique/


Natuuropleiding - docent: Adriaan Sleeuwenhoek

Adriaan Sleeuwenhoek

Docent vogels

Zeg je vogels, dan zeg je Adriaan. Je kunt met hem niet buiten wandelen zonder iedere paar meter te stoppen. Hij fladdert van plek naar plek en spot ieder vogeltje. Hij hoort en ziet ze overal! Nooit eerder vielen je zoveel vogels op, wedden?

www.vogelwachteradriaan.nl


Natuuropleiding - docent: Egbert Mulder

Egbert Mulder

Docent overview effect

Ooit gehoord van het overview effect? Dat is het effect dat astronauten ervaren als ze in de ruimte zijn. Ze zien de aarde dan als één. Grenzen vervagen. Dit effect zorgt ervoor dat meer dan de helft van hen na terugkeer eco-activist wordt. Wij hoeven de ruimte niet in om dit effect te ervaren: Egbert heeft een indrukwekkende VR-expierence ontwikkeld om dit na te bootsen. Leun achterover, stel je open, zet je zintuigen op scherp en ontdek!

www.circularleadership.eu


Natuuropleiding - docent: Elze Polman

Elze Polman

Docent dieren

Komt Elze je bekend voor? Dat zou zomaar kunnen! Zij is onze BDV'er! Oftewel...onze Bekende DierenVriendin! Op social media heeft zij een grote groep trouwe volgers, ze was o.a. bij koffietijd en opende wildopvang Avolare. Zij verzorgt op vrolijke wijze onze dierenlessen. 

www.elzesdierenwereld.nl


Natuuropleiding - docent: Ellen Schoenmakers

Ellen Schoenmakers

Docent zeewier

Zeg je zeewier, dan zeg je Ellen! Eb en vloed zijn haar dagelijkse ritme en samen met Guido (onze docent water) oogst zij zeewier voor o.a. restaurants. Ellen tovert de meest smakelijk gerechten met zeewier uit haar mouw uhh, laarzen ;-) De wereld van zeewier geeft zich dagelijks bloot, maar op welk moment, dat moet je maar net weten...!

www.wildwier.nl


Natuuropleiding - docent: Guido Krijger

Guido Krijger

Docent water

'Duik' in de wereld van water! Guido neemt je mee als ware zee-minnaar. Hij is opgegroeid aan zee en ook zijn studies gingen over water. Je kunt hem regelmatig in zijn zeekajak voorbij zien peddelen, of (het hele jaar rond!) zwemmend in zee. 

www.outdoorinspiration.nl


Natuuropleiding - docent: Jael Nouhet

Jael Nouhet

Natuurpedagoog

Jael deed mee aan onze eerste jaaropleiding, en nu verzorgt hij de introductiedag van onze jaaropleiding! Op speelse wijze de natuur overbrengen, dat kan hij als geen ander. Dat belooft een mooie start!

natuurpedagoog.nl


Natuuropleiding - docent: Jasper Timmermans

Jasper Timmermans

Docent bushcraft

Overleven in de natuur met amper iets op zak, dat kan Jasper! Zo heeft hij in de Zweedse natuur geleefd met niet meer dan vier basisspullen. Hij vertelt er graag over en leert je de basiskneepjes.

www.jaspertimmermans.nl


Natuuropleiding - docent: Janneke de Jong - de Vries

Janneke de Jong - de Vries

Docent fysieke mens

Janneke is onze buitenfysio. Altijd fijn in het team ;-) De natuur is haar behandelkamer. Dat is soms even schakelen! Zij kent als geen ander het effect van een natuurlijke leefomgeving op het lichaam. Daarover lesgeven is haar dan ook op het lijf geschreven!

www.basisinbeweging.nl


Natuuropleiding - docent: Jennita Jansen

Jennita Jansen

Docent bloemen

Ons bloemenmeisje! Founder van Plukatelier, een atelier ontstaan vanuit haar liefde voor bloemen. Ze kweekt biologische plukbloemen, verzorgt bloemenabonnementen, workshops over bloemen en is de schrijfster van een boek over bloemen. Dat zij een les over bloemen gaat verzorgen zal dan ook niemand verrassen!

www.plukatelier.nl/


Natuuropleiding - docent: Jeroen Heindijk

Jeroen Heindijk

Docent bomen

Jeroen is onze bomenman. Een boom van een vent, maar ook een bomenkenner pur sang. Al jaren verzorgt hij bostochten. Na een bostocht met Jeroen zul je met andere ogen naar bomen gaan kijken!

www.bostochten.nl


Natuuropleiding - docent: Jessica den Outer

Jessica den Outer

Docent 'rechten voor de natuur'

Jessica is onze advocaat voor de natuur. Ze vond het gek dat niemand zich inzette voor de rechten voor de natuur (terecht!) en ging dit zelf doen! Hoe stoer is dat!? Ze heeft er zelfs een boek over geschreven! Dat wil je lezen :-)


Natuuropleiding - docent: Lisette Kreischer

Lisette Kreischer

Docent plant 

Zeg je plant, dan zeg je Lisette! Al jarenlang zet zij zich in voor een vegan lifestyle met bijvoorbeeld het schrijven van bekende kookboeken (o.a. The Plant Pharmacy en MAN.EAT.PLANT) of als co-founder van The Dutch Weed Burger. Tevens is zij herborist, fotograaf en nauw verbonden aan zorg- en BeLeef boerderij De Peerdegaerdt. En niet te vergeten: onze adviseur voor de lekkerste vegan teamlunches ;-)

www.lisettekreischer.com


Natuuropleiding - docent: Lotte Plessen

Lotte Plessen

Docent zingeving en spiritualiteit

Mijmerend over het leven kwamen we in gesprek met Lotte. En dat zijn altijd mooie gesprekken! Lotte studeerde humanistiek en volgde een master geestelijke verzorging. En die geest, die is lastig te vatten zeg! Maar Lotte weet daar wel raad mee ;-) 


Natuuropleiding - docent: Marnix Schuimer

Marnix Schuimer

Wandelgids

Opgegroeid in de Zuid-Limburgse Heuvels en geboeid door het vak aardrijkskunde weet Marnix je als wandelgids mee te nemen naar andere tijden. Voor een flinke wandeling vol verhalen en boeiende wetenswaardigheden draait hij zijn hand niet om. Hij neemt je graag mee op pad!

 


Natuuropleiding - docent: Mischa van der Hout

Mischa van der Hout

Docent dieren

Mischa is onze wandelende encyclopedie, zoveel als hij weet! Als ecoloog en natuureducator zet hij zich in voor de allerkleinsten: insecten, reptielen en amfibieën. Minder bekend en minder geliefd, maar pas op! Je gaat er nog van houden…

www.hikingviking.nl


Natuuropleiding - docent: Nikki Daniëls

Nikki Daniëls

Docent bodemleven

Nikki dook de bodem in en er ging een wereld voor haar open. Zij zag hoe de bodem het fundament van alles is, maar dat we er eigenlijk maar bar weinig vanaf weten, laat staan ons in verdiepen! En daar wil Nikki veranderingen in brengen. Duik je mee in deze vrijwel - nog - onbekende wereld?

www.compostkeuken.nl


Natuuropleiding - docent: Tosca van der Wouden

Tosca van der Wouden

Docent bestuivende insecten

Wie kent The Pollinators niet? Zij zetten zich in voor een gezonde leefomgeving voor bestuivende insecten! Waarom? Dat vertelt Tosca héél graag! Zij is chef educatie. Fladder je met haar mee?

www.thepollinators.org


Natuuropleiding - docent: Wendela Copijn

Wendela Copijn

Docent edelstenen en mineralen

In de wereld van edelstenen en mineralen is Wendela een begrip. Met haar winkel in Zeist omringt zij zich met haar geliefde stenen en weet zij door middel van workshops en cursussen vele mensen te boeien!

www.karbonkel.nl


Natuuropleiding - docent: Werkgroep Wolf Nederland

Werkgroep Wolf Nederland

Docententeam wolf

Niet één Natuurdocent, maar een hele groep! Met Werkgroep Wolf Nederland hebben wij een bijzondere samenwerking, omdat zij bestaan uit een grote groep enthousiaste vrijwilligers die zich verdiepen in de wolf en op genuanceerde wijze informatie willen verspreiden. De discussie over de wolf mag er zijn, daar hebben wij ook niet één pasklaar antwoord op, maar informatie over de wolf zelf, dát kunnen we natuurlijk wel geven!

www.werkgroepwolf.nl


Natuuropleiding - docent: Yoke de Wilde

Yoke de Wilde

Natuurcoach - afronding natuurrijken jaaropleiding

Wanneer Yoke begint te vertellen over haar levensverhaal zul je al snel op het puntje van je stoel gaan zitten. Zo ging ze op reis naar de Indianen, later naar de Aboriginals en volgde een studie Keltische natuurfilosofie. Na het opdoen van veel levenswijsheid werd zij natuurcoach en ontwikkelde zij de BLOEI-methode©, geïnspireerd door de wijsheid van natuurvolkeren.  

www.smaragd-coaching.nl