Natuuropleiding
Natuuropleiding bovenrand

Het team

Natuuropleiding - Het team

Een groep enthousiaste en bevlogen docenten, die hun passie over de natuur graag met jou delen! Iedere docent heeft zijn/haar eigen vakgebied en samen vormen zij Natuuropleiding. Hieronder zie en lees je wie wij zijn!

Natuuropleiding - docent: Monique Könings

Monique Könings

Opleidingscoördinator

Monique is het gezicht achter Natuuropleiding. Ze miste een basisopleiding over de natuur en begon er daarom zelf een! Met een sterke visie op onderwijs was al snel helder hoe Natuuropleiding eruit moest komen te zien: niet alleen vanuit het hoofd, maar vooral vanuit het hart! Als oprichter en kartrekker van Natuuropleiding coördineert zij de jaaropleiding en modules. Zij zal je als eerste welkom heten en beantwoordt graag eventuele vragen!

www.dewildplukkendebourgondier.nl


Natuuropleiding - docent: Adriaan Sleeuwenhoek

Adriaan Sleeuwenhoek

Docent vogels

Zeg je vogels, dan zeg je Adriaan. Je kunt met hem niet buiten wandelen zonder iedere paar meter te stoppen. Hij fladdert van plek naar plek en spot ieder vogeltje. Hij hoort en ziet ze overal! Nooit eerder vielen je zoveel vogels op, wedden?

www.vogelwachteradriaan.nl


Natuuropleiding - docent: Elze Polman

Elze Polman

Docent dieren

Komt Elze je bekend voor? Dat zou zomaar kunnen! Zij is onze BDV'er! Oftewel...onze Bekende DierenVriendin! Op social media heeft zij een grote groep trouwe volgers, ze was o.a. bij koffietijd en opende wildopvang Avolare. Zij verzorgt op vrolijke wijze onze dierenlessen. 

www.elzesdierenwereld.nl


Natuuropleiding - docent: Ellen Schoenmakers

Ellen Schoenmakers

Docent zeewier

Zeg je zeewier, dan zeg je Ellen! Eb en vloed zijn haar dagelijkse ritme en samen met Guido (onze docent water) oogst zij zeewier voor o.a. restaurants. Ellen tovert de meest smakelijk gerechten met zeewier uit haar mouw uhh, laarzen ;-) De wereld van zeewier geeft zich dagelijks bloot, maar op welk moment, dat moet je maar net weten...!

www.wildwier.nl


Natuuropleiding - docent: Gebroeders Groen

Gebroeders Groen

Docenten 'natuur in de stad'

Tweeling én de achternaam Groen... oftewel de Gebroeders Groen! Deze twee weten werkelijk alles over natuur in de stad, een wat ongewoon onderwerp. Ze nemen je dan ook mee op een ongewone safari door Rotterdam, een van onze meest verassende lessen! 

www.gebroedersgroen.com


Natuuropleiding - docent: Guido Krijger

Guido Krijger

Docent water

'Duik' in de wereld van water! Guido neemt je mee als ware zee-minnaar. Hij is opgegroeid aan zee en ook zijn studies gingen over water. Je kunt hem regelmatig in zijn zeekajak voorbij zien peddelen, of (het hele jaar rond!) zwemmend in zee. 

www.outdoorinspiration.nl


Natuuropleiding - docent: Hilmar Derksen

Hilmar Derksen

Docent waterdieren

Als onderwaterbiologoog kent Hilmar de wondere waterwereld als geen ander. We zijn hem regelmatig kwijt, maar zien dan alleen even zijn flippers weer boven water komen. Vol enthousiasme en met een fijne dosis speelsheid neemt hij je mee op avontuur. Kleine tip: neem wel een handdoek mee ;-)

www.hilmarderksen.nl


Natuuropleiding - docent: Jasper Timmermans

Jasper Timmermans

Docent bushcraft

Overleven in de natuur met amper iets op zak, dat kan Jasper! Zo heeft hij in de Zweedse natuur geleefd met niet meer dan vier basisspullen. Hij vertelt er graag over en leert je de basiskneepjes.

www.jaspertimmermans.nl


Natuuropleiding - docent: Jeroen Heindijk

Jeroen Heindijk

Docent bomen

Jeroen is onze bomenman. Een boom van een vent, maar ook een bomenkenner pur sang. Al jaren verzorgt hij bostochten. Na een bostocht met Jeroen zul je met andere ogen naar bomen gaan kijken!

www.bostochten.nl


Natuuropleiding - docent: Jessica den Outer

Jessica den Outer

Docent 'rechten voor de natuur'

Jessica is onze advocaat voor de natuur. Ze vond het gek dat niemand zich inzette voor de rechten voor de natuur (terecht!) en ging dit zelf doen! Hoe stoer is dat!? Ze heeft er zelfs een boek over geschreven! Dat wil je lezen :-)

www.rechtenvoordenatuur.org


Natuuropleiding - docent: Joost Meijer

Joost Meijer

Docent fysieke mens

'Biologie met Joost' is een begrip onder middelbare scholieren! Vanaf nu ook onder volwassenen, want zijn les over de fysieke mens gaat je zeker bijblijven! Meer dan 500 lesfilmpjes staan van hem op YouTube. Dankzij zijn energie, enthousiasme en kennis is het vak biologie alles behalve oubollig of klassiek. 

www.biologiemetjoost.nl


Natuuropleiding - docent: Lisette Kreischer

Lisette Kreischer

Docent plant 

Zeg je plant, dan zeg je Lisette! Al jarenlang zet zij zich in voor een vegan lifestyle met bijvoorbeeld het schrijven van bekende kookboeken (o.a. The Plant Pharmacy en MAN.EAT.PLANT) of als co-founder van The Dutch Weed Burger. Tevens is zij herborist, fotograaf en nauw verbonden aan zorg- en BeLeef boerderij De Peerdegaerdt. En niet te vergeten: onze adviseur voor de lekkerste vegan teamlunches ;-)

www.lisettekreischer.com


Natuuropleiding - docent: Lotte Plessen

Lotte Plessen

Docent zingeving en menszijn

Mijmerend over het leven kwamen we in gesprek met Lotte. En dat zijn altijd mooie gesprekken! Lotte studeerde humanistiek en volgde een master geestelijke verzorging. En die geest, die is lastig te vatten zeg! Maar Lotte weet daar wel raad mee ;-) 


Natuuropleiding - docent: Marnix Schuimer

Marnix Schuimer

Wandelgids

Opgegroeid in de Zuid-Limburgse Heuvels en geboeid door het vak aardrijkskunde weet Marnix je als wandelgids mee te nemen naar andere tijden. Voor een flinke wandeling vol verhalen en boeiende wetenswaardigheden draait hij zijn hand niet om. Hij neemt je graag mee op pad!

 


Natuuropleiding - docent: Mike de Roover

Mike de Roover

Docent paddenstoelen

Met Mike gaat Natuuropleiding letterlijk en figuurlijk de grens over! En geen zorgen.Mike weet zich goed te redden in de natuur. Hij is expert op het gebied van paddenstoelen. In zijn eigen stuk bos maakt hij graag deze bijzondere en grotendeels ondergrondse wereld zichtbaar!

www.rewilding.be


Natuuropleiding - docent: Mischa van der Hout

Mischa van der Hout

Docent dieren

Mischa is onze wandelende encyclopedie, zoveel als hij weet! Als ecoloog en natuureducator zet hij zich in voor de allerkleinsten: insecten, reptielen en amfibieën. Minder bekend en minder geliefd, maar pas op! Je gaat er nog van houden…

www.hikingviking.nl


Natuuropleiding - docent: Nikki Daniëls

Nikki Daniëls

Docent bodemleven

Nikki dook de bodem in en er ging een wereld voor haar open. Zij zag hoe de bodem het fundament van alles is, maar dat we er eigenlijk maar bar weinig vanaf weten, laat staan ons in verdiepen! En daar wil Nikki veranderingen in brengen. Duik je mee in deze vrijwel - nog - onbekende wereld?

www.compostkeuken.nl


Natuuropleiding - docent: Rob van den Berg

Rob van den Berg

Docent geologie en heelal

What's in a name? Geoloog en curator geologie bij Naturalis, oud-directeur bij Space Expo, vrijwilliger bij Sterrenwacht Sonnenborgh en ga zo maar door. Stenen en sterren blijken nog niet zo gek veel te verschillen, zo leerde wij. Het zijn complexe mysterieuze onderwerpen die Rob tot leven weet te brengen!  

www.naturalis.nl/rob-van-den-berg


Natuuropleiding - docent: Sebastiaan van Empel

Sebastiaan van Empel

Docent Veluwe

Sebastiaan laat je in 'zijn' habitat de Veluwe zien hoe alles met elkaar verbonden is: de kwetsbaarheid, veerkracht én de verwildering. Waar raven, wolven en wisenten terug zijn van lang weggeweest. Met Sebastiaan ga je op expeditie in eigen land!

www.wildwise.nl


Natuuropleiding - docent: Thijs Devlin

Thijs Devlin

Docent Avolare

Thijs had een droom: een eigen wildopvang neerzetten waarin hij al zijn vernieuwende ideeen kwijt kon. Want hij zag dat het een en ander echt nog wel beter kon... Anno nu is hij directeur bij wildopvang Avolare, waar hij zijn droom tot werkelijkheid heeft laten komen. Dit is dus zeker niet zomaar een opvang en een die je gezien moet hebben!

www.avolare.nl


Natuuropleiding - docent: Werkgroep Wolf Nederland

Werkgroep Wolf Nederland

Docententeam wolf

Niet één Natuurdocent, maar een hele groep! Met Werkgroep Wolf Nederland hebben wij een bijzondere samenwerking, omdat zij bestaan uit een grote groep enthousiaste vrijwilligers die zich verdiepen in de wolf en op genuanceerde wijze informatie willen verspreiden. De discussie over de wolf mag er zijn, daar hebben wij ook niet één pasklaar antwoord op, maar informatie over de wolf zelf, dát kunnen we natuurlijk wel geven!

www.werkgroepwolf.nl