Natuuropleiding
Natuuropleiding bovenrand

Het team

Natuuropleiding - Het team

Een groep enthousiaste en bevlogen docenten, die hun passie over de natuur graag met jou delen! Iedere docent heeft zijn/haar eigen vakgebied en samen vormen zij Natuuropleiding. Hieronder zie en lees je wie wij zijn!

Natuuropleiding - docent: Monique Könings

Monique Könings

Opleidingscoördinator

Monique is het gezicht achter Natuuropleiding. Ze miste een basisopleiding over de natuur en begon er daarom zelf een! Met een sterke visie op onderwijs was al snel helder hoe Natuuropleiding eruit moest komen te zien: niet alleen vanuit het hoofd, maar vooral vanuit het hart! Als oprichter en kartrekker van Natuuropleiding coördineert zij de jaaropleiding en modules. Zij zal je als eerste welkom heten en beantwoordt graag eventuele vragen!

www.instagram.com/herboristmonique/


Natuuropleiding - docent: Elze Polman

Elze Polman

Docent dieren

Komt Elze je bekend voor? Dat zou zomaar kunnen! Zij is onze BDV'er! Oftewel...onze Bekende DierenVriendin! Op social media heeft zij een grote groep trouwe volgers, ze was o.a. bij koffietijd en opende wildopvang Avolare. Zij verzorgt op vrolijke wijze onze dierenlessen. 

www.elzesdierenwereld.nl


Natuuropleiding - docent: Guido Krijger

Guido Krijger

Docent water

'Duik' in de wereld van water! Guido neemt je mee als ware zee-minnaar. Hij is opgegroeid aan zee en ook zijn studies gingen over water. Je kunt hem regelmatig in zijn zeekajak voorbij zien peddelen, of (het hele jaar rond!) zwemmend in zee. 

 

www.outdoorinspiration.nl


Natuuropleiding - docent: Gydo van der Wal

Gydo van der Wal

Docent 'eetbare natuur'

Gydo is een wildplukker pur sang. Of het nu om besjes gaat, kruiden, paddenstoelen of zeewier, hij weet precies wat lekker is en wat niet. Met zo'n ervaren wildpluk begeleider zul je niet omkomen van de honger!

www.buit.eco


Natuuropleiding - docent: Jael Nouhet

Jael Nouhet

Natuurpedagoog

Jael deed mee aan onze eerste jaaropleiding, en nu verzorgt hij de introductiedag van onze jaaropleiding! Op speelse wijze de natuur overbrengen, dat kan hij als geen ander. Dat belooft een mooie start!

natuurpedagoog.nl


Natuuropleiding - docent: Jasper Timmermans

Jasper Timmermans

Docent bushcraft

Overleven in de natuur met amper iets op zak, dat kan Jasper! Zo heeft hij in de Zweedse natuur geleefd met niet meer dan vier basisspullen. Hij vertelt er graag over en leert je de basiskneepjes.

www.jaspertimmermans.nl


Natuuropleiding - docent: Jennita Jansen

Jennita Jansen

Docent bloemen

Ons bloemenmeisje! Founder van Plukatelier, een atelier ontstaan vanuit haar liefde voor bloemen. Ze kweekt biologische plukbloemen, verzorgt bloemenabonnementen, workshops over bloemen en is de schrijfster van een boek over bloemen. Dat zij een les over bloemen gaat verzorgen zal dan ook niemand verrassen!

www.plukatelier.nl/


Natuuropleiding - docent: Jeroen Heindijk

Jeroen Heindijk

Docent bomen

Jeroen is onze bomenman. Een boom van een vent, maar ook een bomenkenner pur sang. Al jaren verzorgt hij bostochten. Na een bostocht met Jeroen zul je met andere ogen naar bomen gaan kijken!

www.bostochten.nl


Natuuropleiding - docent: Jessica den Outer

Jessica den Outer

Docent 'rechten voor de natuur'

Jessica is onze advocaat voor de natuur. Ze vond het gek dat niemand zich inzette voor de rechten voor de natuur (terecht!) en ging dit zelf doen! Hoe stoer is dat!? Ze schrijft er zelfs een boek over dat in maart uitkomt. Dat wil je lezen :-)


Natuuropleiding - docent: Katja Wezel

Katja Wezel

Docent (on)kruid

Katja neemt je mee in haar wereld vol kruiden. Met een twinkeling in haar ogen vertelt ze wat zij als vanzelfsprekend leerde van haar oma. Na haar les kijk je écht anders naar (on)kruid in en om je tuin, beloofd! 

www.wilderlust.nl


Natuuropleiding - docent: Marnix Schuimer

Marnix Schuimer

Wandelcoach

Opgegroeid in de Zuid-Limburgse Heuvels en geboeid door het vak aardrijkskunde weet Marnix je als gids en wandelcoach mee te nemen naar andere tijden. Voor een flinke wandeling vol verhalen en boeiende wetenswaardigheden draait hij zijn hand niet om. Hij neemt je graag mee op pad!

 


Natuuropleiding - docent: Mischa van der Hout

Mischa van der Hout

Docent dieren

Mischa is onze wandelende encyclopedie, zoveel als hij weet! Als ecoloog en natuureducator zet hij zich in voor de allerkleinsten: insecten, reptielen en amfibieën. Minder bekend en minder geliefd, maar pas op! Je gaat er nog van houden…

www.hikingviking.nl


Natuuropleiding - docent: Peter Boek

Peter Boek

Docent paddenstoelen en schimmels

Peter noemt zich ook wel een zwambassadeur! Dat zegt al genoeg, toch :-p Met een iets te hand gelopen hobby werd hij wildplukker voor een bekend restaurant. Paddenstoelen zijn daarbij de specialiteit! Hierdoor kregen schimmels in het algemeen ook zijn aandacht, net als de samenhang van schimmels met de omgeving. Ga je mee met deze vrolijke zwambassadeur?

www.instagram.com/paddenstoelenmetpeter/


Natuuropleiding - docent: Sesjèna Joëlle

Sesjèna Joëlle

Natuurpedagoog

Sesjèna is onze allerliefste en vrolijke natuurpedagoog. Met haar eigen bedrijf Natuur en Kids organiseert zij o.a. de Heuvelrug avonturenclub! Een initiatief dat wij heel graag ondersteunen. Kijk voor meer informatie op haar website:

www.natuurenkids.nl


Natuuropleiding - docent: Wendela Copijn

Wendela Copijn

Docent edelstenen en mineralen

In de wereld van edelstenen en mineralen is Wendela een begrip. Met haar winkel in Zeist omringt zij zich met haar geliefde stenen en weet zij door middel van workshops en cursussen vele mensen te boeien!

www.karbonkel.nl


Natuuropleiding - docent: Werkgroep Wolf Nederland

Werkgroep Wolf Nederland

Docententeam wolf

Niet één Natuurdocent, maar een hele groep! Met Werkgroep Wolf Nederland hebben wij een bijzondere samenwerking, omdat zij bestaan uit een grote groep enthousiaste vrijwilligers die zich verdiepen in de wolf en op genuanceerde wijze informatie willen verspreiden. De discussie over de wolf mag er zijn, daar hebben wij ook niet één pasklaar antwoord op, maar informatie over de wolf zelf, dát kunnen we natuurlijk wel geven!

www.werkgroepwolf.nl


Natuuropleiding - docent: Yoke de Wilde

Yoke de Wilde

Natuurcoach - afronding natuurrijken jaaropleiding

Wanneer Yoke begint te vertellen over haar levensverhaal zul je al snel op het puntje van je stoel gaan zitten. Zo ging ze op reis naar de Indianen, later naar de Aboriginals en volgde een studie Keltische natuurfilosofie. Na het opdoen van veel levenswijsheid werd zij natuurcoach en ontwikkelde zij de BLOEI-methode©, geïnspireerd door de wijsheid van natuurvolkeren.  

www.smaragd-coaching.nl