Natuuropleiding
Natuuropleiding bovenrand

natuuropleiding

Natuuropleiding - natuuropleiding

Natuuropleiding

De Natuuropleiding biedt als eerste en enige in Nederland een complete basisopleiding over de natuur aan, zonder het doel je op te leiden tot coach/docent/gids of iets dergelijks. De lessen zijn afgestemd op de seizoenen en het natuurrijk dat we in die periode centraal stellen. In de lente zijn dat mineralen, in de zomer planten, in de herfst dieren en in de winter mensen. De opleiding is bewust breed opgezet, zo willen we je een totaalbeeld meegeven over de natuur. Iedere les staat er een ander onderwerp centraal, passend bij dat seizoen en het natuurrijk.

In het rooster kun je naast alle lesdata, ook de thema's en onderwerpen zien.

Lessen

De lessen staan gepland op zaterdag van 10.00 uur - 16.00 uur en zijn gemiddeld 2x per maand. In totaal zijn er 20 lessen. We houden de schoolvakanties aan. In het rooster kun je alle actuele lesdata vinden en eventuele afwijkende dagen/tijden. De opleiding start bij minimaal 7 deelnemers, de maximale groepsgrootte is 15 deelnemers.

Locatie

De lessen van Natuuropleiding zijn bijna allemaal buiten, waar je de natuur het beste kunt beleven. We gaan naar verschillende locaties, zoveel als mogelijk centraal in het land en goed bereikbaar. In het rooster kun je de verschillende locaties zien. Omdat sommige locaties wat verder weg zijn, zien we dat onze deelnemers onderling afspraken maken over het vervoer of er graag een weekendje weg van maken.

Toelating

Iedere volwassene met interesse in de natuur kan deze opleiding volgen. De lessen zijn laagdrempelig, we verwachten geen voorkennis, maar als je deze wel hebt is dat alleen maar mooi meegenomen!

Investering

De Natuuropleiding kost € 1.750,- inclusief 21% BTW.

Hiervoor krijg je 20 inspirerende lesdagen inclusief bevlogen docenten en een certificaat van deelname aan het einde van de opleiding. De lunch verzorgen we met elkaar. Het is niet mogelijk om lessen los of digitaal te volgen, daarmee zou de essentie van de opleiding verloren gaan. Klik hier voor de algemene voorwaarden van Natuuropleiding.

Inschrijven

Enthousiast? Top! Schrijf je dan hier in: ja, ik doe mee!

 

Natuuropleiding is mede tot stand gekomen dankzij:

Schmeits websolutions