Natuuropleiding

De Natuuropleiding biedt als eerste en enige in Nederland een complete basisopleiding over de natuur aan, zonder het doel je op te leiden tot coach/docent/gids of iets dergelijks. De lessen zijn afgestemd op de seizoenen en het natuurrijk dat we in die periode centraal stellen. In de lente zijn dat mineralen, in de zomer planten, in de herfst dieren en in de winter mensen. De opleiding is bewust breed opgezet, zo willen we je een totaalbeeld meegeven over de natuur. Iedere les staat er een ander onderwerp centraal, passend bij dat seizoen en het natuurrijk. De lessen zijn laagdrempelig, we verwachten geen voorkennis, maar als je deze wel hebt is dat alleen maar mooi meegenomen!

In het rooster kun je naast alle lesdata, ook de thema's en onderwerpen zien.

Lessen

De lessen staan gepland op zaterdag van 10.00 uur - 16.00 uur en zijn gemiddeld 2x per maand. In totaal zijn er 20 lessen. We houden de schoolvakanties aan. In het rooster kun je alle actuele lesdata vinden. De opleiding start bij minimaal 7 deelnemers, de maximale groepsgrootte is 15 deelnemers.

Locatie

De Natuuropleiding zal op verschillende locaties gaan plaatsvinden, maar de meeste organiseren we centraal in het land. We zijn zoveel als mogelijk buiten. Soms willen we jou een specifieke parel niet onthouden die elders in het land ligt, onderling hebben we dan overleg over de tijden en het vervoer. 

Toelating

Iedere volwassene met interesse in de natuur kan deze opleiding volgen. Naast de lesdagen geven we je opdrachten die je thuis kunt maken. Hiermee willen we je uitdagen nét nog wat verder te gaan dan alleen 'aanwezig' zijn. Jij bepaalt zelf hoeveel tijd en moeite je hierin wilt stoppen. We kiezen er bewust voor om geen toetsen af te nemen.

Investering

De Natuuropleiding kost € 1.750,- inclusief 21% BTW.

Hiervoor krijg je 20 inspirerende lesdagen inclusief bevlogen docenten en een certificaat van deelname aan het einde van de opleiding. De lunch verzorgen we met elkaar. Het is niet mogelijk om lessen los of digitaal te volgen, daarmee zou de essentie van de opleiding verloren gaan. Klik hier voor de algemene voorwaarden van Natuuropleiding.

Inschrijven

Enthousiast? Top! Schrijf je dan hier in: ja, ik doe mee!

 

Natuuropleiding is mede tot stand gekomen dankzij:

Schmeits websolutions