Natuuropleiding
Natuuropleiding bovenrand

Natuuropleiding -

Natuuropleiding Ouder-Kind

Op veler verzoek ons nieuwe pareltje: Natuuropleiding Ouder-Kind!

Het leven van een kind kan intens zijn. Net als van een ouder. Hoe mooi is het dan om samen quality time te hebben? Wij nemen je graag mee op avontuur en leren je spelenderwijs meer over de natuur. Leuk voor kind én ouder!

Hier zie je het rooster, er kan eventueel nog iets wijzigen!

Wie kunnen er mee doen?

Een inschrijving gaat per 1 volwassene met 1 kind. We hanteren geen minimale of maximale leeftijd, maar adviseren vanaf ca. 6 t/m 12 jaar. Belangrijk is vooral interesse in de natuur en het leuk vinden om in groepsverband samen erop uit te trekken. In het rooster kun je zien wat we gaan doen. Samen kun je inschatten of dit passend is. Twijfel je? Neem dan even contact met ons op om te overleggen. 

Praktisch

Wij verzorgen de lessen, jij het kind :-) Daarmee bedoelen we dat de ouder verantwoordelijk is voor het kind, bijvoorbeeld wanneer we bij water zijn, een kampvuur gaan maken of koken. De ouder kent het kind het beste en kan daarmee ook inschatten wat verantwoord is. Uiteraard maken we ook in de groep afspraken, maar individueel kan het zijn dat jij iets anders veiliger vindt dan een andere ouder. Die verschillende visies mogen er zijn.

Denk daarnaast ook aan de praktische verzorging van het kind, zoals bij het naar de wc gaan of zorgen voor passende buitenkleding. Of in de omgang met de andere groepsleden en de natuur. Daarin verwachten we natuurlijk dat dat respectvol gebeurd. 

Bij de Ouder-Kind Natuuropleiding krijg je geen huiswerk mee, het gezinsleven kan al druk genoeg zijn!

Hoe ziet een lesdag eruit?

De lessen voor het jaar 2022 - 2023 staan gepland op zaterdag van 10.00 - 13.00 uur, op één les na die s'avonds zal plaats vinden. De lessen zijn bijna altijd buiten (denk aan passende buitenkleding!) op verschillende locaties. In het rooster staan de verschillende locaties. Vóór iedere les krijg je het adres en eventuele details toegestuurd. We volgen een schooljaar (september - juli) en houden rekening met vakanties en feestdagen.

Je wordt om 10.00 uur ontvangen door de betreffende natuurdocent en hoort het programma van die dag. We volgen de seizoenen en iedere lesdag staat er een ander onderwerp centraal. We gebruiken graag de zintuigen: door te horen, zien, ruiken en proeven blijven ervaringen je het beste bij! We zetten spelvormen in en zorgen voor afwisseling. Wees niet bang voor een saaie les! De ochtend sluiten we af met een lunch, iedereen neemt iets mee wat we gezamenlijk gaan eten. Dat vinden we belangrijk, een duidelijke afsluiting waarna we elkaar uitzwaaien tot de volgende keer!

Investering

De Natuuropleiding Ouder-Kind kost €1.250,- inclusief 21% BTW.

Hiervoor krijg je 12 inspirerende lessen inclusief bevlogen docenten. We sluiten het jaar af met een zelfbereide wildpluk-lunch waarbij ook de andere gezinsleden welkom zijn.

Klik hier voor de algemene voorwaarden van Natuuropleiding.